01.nov

 Åby 29.10
SHARAPOVA TILBAKE I VINNERSIRKELEN IGJEN!!!
Sharapova startet i dag i et hoppeløp og hun var gjort til kjempefavoritt.Hun stod denne gangen på tilleggg, løste bra fra start og var tidlig oppe i strekhestene.La seg ut i dødens siste 1000-1200 metrene og bare dro ifra konkurrentene fra siste svingen og inn og vant på km.tiden 14.6, 2160v.Hun har noen råe avslutninger denne hoppa!Sharapova passerte idag 1 mill. i grunnlag og årsfortjenesten er oppe i over 600.000,-, og hun tok årets femte seier.Vi er veldig takknemlige overfor Stall Goop, Olle og Bjørn og spesielt oppasser Jessicasom gjør et veldig bra arbeid med Sharapova. TUSEN TAKK.

Må også nevne at vi har fått kjøpt to bedekningsretter i Muscle Hill som skal begynne å virke som avlshingst neste år. Veldig spennende, kanskje blir han Sharapovas første partner.

Leangen 26.10
I dag hadde Lady Beautiful to avkom til start på Leangen, Flybyjet og Searay.Flybyjet var først ute, men han endte utenfor premierekka.Bedre gikk det for Searay, som tydeligvis begynner å finne tilbake til god gammelform.Han lå i tredje utvendig, angrep i siste svingen men hektet hjul. Måtte begynne pånytt igjen, spurtet friskt og var målfotoslått ti 2 plass på km.tiden 17.0, 1640a.

Sørlandet 25.10
Passphoto B.R. (u. Armbro Barefoot) var i dag ute i prøveløp. Han ledet hele veien til mål var passert etter å ha kjørt 23 første tusen og i underkant 17 sistetusen, og han kom i mål på på km.tiden 20.3 2140v.Ikke verst av en toåring.Ifølge Tjomslands hjemmeside er dette en hest for 3-årsløpene neste år.Vi gleder oss.

Bjerke 21.10
Silver Tap ble nr. 3 på km.tiden 17.3, 2140a etter å ha fått teten for så åslippe for å få rygg på leder. Der lå han til utgangen av siste svingen.Det ble jevnt på streken hvor 2, 3 og 4 hesten hadde samme tid.

Leangen 19.10
Searay (u. Lady Beautiful) ble idag nr. 7 på km.tiden 19.5, 2140v, etter å ha ligget i dødens
store deler av løpet.

Åby 17.10
Sharapova
gjorde idag debut i sølvdivisjonen i svensk rikstoto.
Hun var også denne gangen eneste hoppe i feltet. Hun måtte åpne ganske tøft
for å få teten, men slapp den senere slik at hun fikk rygg på leder.
Der lå hun til det gjensto 500 m, da gikk hun ut i sporene, og sto også denne
gangen på fint til mål og ble nr. 4 på km.tiden 13.6, 2140a.
Ikke så verst deby i sølvdivisjonen blant gutta det.

12.okt
Sørlandet 11.10.09
Dagen innledet med Passphoto B.R. (u. Armbro Barefoot) som var ute i mønstringsløp.Han gikk veldig bra, og km.tiden ble 25.4, 2140v. Dette lover veldig bra.

Keanu Hanover var i dag gjort til dagens største spillefavoritt på Sørlandet. Fra sitt tillegg var han raskt opp i andre utvendig, og der lå han helt til 700 m igjen. Da ble han lagt ut i angrep og da var det ingen som kunne følge han. Han vant med ca. 20 m og var meget god for dagen på km.tiden 18.4, 2160v.
Vi gratulerer nok en gang Kristian, Anette og Rune Haugen.

Leangen 10.10.09
I dag hadde vi One Horse Power (u. Eli Girl) og Armbro Dave (u. Armbro Regan) til start i rikstotoløpene på Leangen.
Searay (u. Lady Beautiful) og Silver Tap startet også. Det startet med One Horse Power som gikk et ok løp, satt stengt på oppløpet og fikk siste premien på km.tiden 17.8, 2140v.
Armbro Dave var ute på sprint, og det er nok ikke hans melodi. Han ble hengende for langt etter fra start, og endte uten premie
på km.tiden 15.2, 1640a.
Searay var ute i et rammeløp. Han hadde ikke startet på 2,5 mnd. og var litt tung i kroppen, endte først utenom premierekka på km.tiden 18.8, 2140a. 
 Han hadde nok godt av denne gjennomkjøringen.
 
Silver Tap var gjort til favoritt i sitt løp, og det gjorde han ikke skam på. Fra lederygg med åpning midt på oppløpet spurtet han inn til seier på km.tiden 16.2, 1640a.Gratulasjoner til Geir Arne Leinum og Stall Jomar Blekkan som har gjort en kjempejobb med hesten. 

Solvalla 03.10.09
Sharapova sterk toer i svensk rikstotofinale.
Sharapova var lørdag ute i ulvelag i finale i brosjedivisjonen, og fra et dårlig utgangspunkt (spor åtte) og mot meget gode hester sto hun nok en gang for en kjempeprestasjon.
Denne gangen var det Olle som sto for tømmeføringen. Hun ble tatt opp fra start og havnet i femte innvendig.
Hun gikk ut i sporene 700 m igjen,  angrep i siste svingen og hun hadde nok en gang en rå avslutning.
Hun var bare slått med en lengde og km.tiden ble 14.3, 2140a.
Neste gang blir det start i sølvdivisjonen på Åby.
24.sept
Bjerke 23.09
SEIER TIL KEANU HANOVER 
Keanu Hanover skulle i dag ut sitt livs andre løp, og det kunne ikke gått bedre.Keanu tok teten fra start og der satt han til mål var passert. Han la inn en sisterunde i 16-fartog 13,5 siste 500m.Dette er en hest i har veldig stor tro på, og i dag fikk han vist litt av det som bor i ham.Gratulasjoner til Kristian og Anette samt trener Rune Haugen.   

Leangen 21.09
I dag hadde vi to hester til start fra egen stall, One Horse Power og Galant Borg som begge skulle ut i hvert sitt langløp.Først ute var Power som gikk til tet fra sitt syvendespor, fikk dempet tempoet veldig mye og så ut som en rund million inn på siste sving. Da kom Trons Baron opp på siden og kjørte ham rett ned, og det endte i galopp og disk for Powers sin del.Veldig ergelig, dette løpet hadde Power vunnet. Heldigvis seiret rettferdigheten, Trons Baron/N. Brækken ble disket fra sin seier for utilbørlig kjøring.Galant Borg ble tatt opp fra start fra sitt åttendespor, satt sist frem til oppløpet og han avsluttet som vanlig bra og ble nr. fem på km.tiden 18.6, 2640a.
 Vår stallmann/kusk Edvard Kristiansen tok denne kjøredagen sin seier nr. 1000. Den kom i kveldens 9 løp med ubeseirede Frakast. Vi gratulerer så mye.
 

Keanu Hanover
17.sept

Leangen 14.09
I dag hadde vi fra egen stall Galant Borg, bortleide Silver Tap og Flybyjet og Alfalfa som vi er oppdrettere av til start.
Først ute var Flybyjet, han ble nr. 6 på km.tiden 16.6, 1640a.
Må også nevne Galant Borg, selv om han endte først utenom premierekka synes vi han gikk et bra løp.
Han møtte i dag de beste varmblodshestene på Leangen, men Galant gikk veldig bra på oppløpet og var bare 2,5 lengde bak  vinneren og travet 14.7, 1640a.

Silver Tap tok årets andre seier etter ledelse fra start til mål. Han er virkelig i storform for tiden og vant på km.tiden 16.9. 1640a. Vi gratulerer Geir Arne Leinum.

I samme løpet endte Alfalfa uten premie etter å ha feilet i utgangen av siste svingen.

14.sept
På grunn av mange gjøremål og sykdom i familien er det blitt smått med oppdateringer på nyhetssiden den siste måneden, men her kommer et resyme av den siste månedens hendelser.

Solvalla 08.08
Sharapova var ute i ulvelag i rikstotofinale. Hun lå perfekt plassert i andre par utvendig helt til hesten foran henne kastet inn håndkleet og hun ble dratt helt sist. Hun spurtet veldig bra på oppløpet,men endte uten premie til ny rekord på 12.8 , 2140a.

Farjestad 14.08
Her var Sharapova på farten igjen, og denne gangen var hun ute i et rent hoppeløp. Hun ledet fra start til mål og var veldig god til seier på km.tiden 14.6 , 2140a.

Biri 14.08 
Federer var meldt kraftig opp i grunnlag p.g.a. at han måtte gå importkrav ( 16.5 eller bedre ).Han gikk veldig bra og ble nr. 3 på km.tiden 15.7.Nå venter vi på at han skal bli norskregistrert, slik at han kan meldes til løp igjen. Leangen 25.08
Denne mandagen på Leangen hadde vi Galant Borg fra egen stall, Flybyjet og Alfalfa som vi er oppdrettere av og bortleide Silver Tap til start.Silver Tap tok en overlegen seier på km.tiden 16.6. Grattis til Geir Arne Leinum.Flybyjet u. Lady Beautiful og Alfalfa u. Photogenic ble begge nr. 2 i sine respektive løp på km.tidene 15.8 og 17.5. Vår egen Galant Borg ble nr. 5 på km.tiden 16.6. ( Han er nok litt for rund og blank. Galant er aller best når han er langhåret og litt tynn ).

Leangen 31.08
Denne løpsdagen skulle One Horse Power u. Eli Girl starte igjen etter et langt skadeopphold. Power har bestandig vært en voldsomt til kapasitetshest, men han har vært veldig plaget med sine framknær og derfor galoppert mye.I mars 2008 ble han operert i begge framknærne, og vi tenkte vel egentlig bare å ha ham som kosehest. (Power er veldig spesiell, han ser spøkelser overalt hele tiden).  Vi lot ham få veldig god tid på seg etter operasjonen. I sommer kjørte vi noen hurtigarbeider med ham og vi syntes han så mye bedre ut, derfor bestemte vi oss for å prøve ham igjen. (Anne har jo hele tiden hatt klokketro på han). Power var veldig bra han, etter å ha vært borte fra løpsbanen i 18 mnd.Han lå plassert langt bak i feltet det meste av løpet, men på oppløpet spurtet han som en vind og ble nr. 2 på km.tiden 18.1, 2160 v.Gjett om Anne var glad, veldig morsomt for henne som har hatt Power som passhest siden han kom til oss.


Anne og One Horsepower

Leangen 07.09
Dagen innledet med Tarot B.R. e. Rotation u. Eli Girl som var ute i mønstringsløp, og gikk veldig fint til km.tiden 29.6.Denne hoppa er det et veldig flott steg i.Også var det faktisk en toåring  fra vårt oppdrett som var ute i prøveløp. Det var Jan Lyngs Sharif B.R. u. Neshe. Han holdt veldig bra følge med voksenhestene og fikk notert km.tiden 21.2, 2140v.Alfalfa u. Photogenic ble denne gangen nr. 4 på km.tiden 18.5.

Jagersro 05.09
Sharapova var nok en gang ute i ulvelag i rikstoto, som eneste hoppe i feltet. Men det affiserte ikke den tøffe hoppa. Etter å ha blitt hengende i tredjespor siste 1000 m av løpet, trakk hun det lengste strået til slutt og vant på km.tiden 14.8, 2140a.En femstjerners prestasjon sa kommentatorene på svensk tv.Store gratulasjoner til Stall Goop, og da spesielt til Jessica som er hennes oppasser.

Bjerke 13.09
Keanu Hanover var ute i sitt livs første løp. Det gikk veldig bra, han løste fint fra spor fire (stor som han er) lå fint plassert i andre par utvendig helt til på bortre langside da han ble dratt helt sist av hesten foran seg. Han spurtet veldig bra på oppløpet og ble nr. 3 på km.tiden 18.6, 2140v.

Avlssesongen 2009:
I år har det vært veldig kranglete hva gjelder bedekniger av avlshoppene. Fra å ha gått ganske glatt først i sesongen, ble det nesten stillstans i drektigheten midt på sommeren for så å ta seg opp igjen på ettersommeren. Men vi kom da i mål i år også, med 20 drektige hopper her hjemme, en i USA + at det kommer en ny hoppe fra Sverige i oktober som også er drektig.

 Debyauksjonen 2009:
For første gang hadde vi meldt på hester til derbyauksjonen, og vi er veldig godt fornøyd med plasseringen av hestene.Abigail B.R. u. Chrissi Silvio gikk i trening til Tom Horpestad, Ariel B.R. u. Delphi Silvio til Kristian Malmin og Annabell B.R. til et veldig hyggelig par fra Hokksund.Vi ønsker dere lykke til og håper at dere får mange gleder av hestene.
 
Asgeir hadde gjort en formidabel jobb med unghestene, og de ble presentert på en flott måte, oppførselen deres var upåklagelig.Tusen takk til Asgeir for presentasjonen av unghestene under auksjonen og for det arbeidet han nedlegger i unghestene her hjemme. 


Asgeir og Andorra B.R

11.sept
Informasjon om avlshopper - årgang 07-08-09 oppdatert
10.aug
Rotations førstefødte i mønstringsløp.Leangen 03.08.09
Mandag var det klart for debut i mønstringsløp for to av Rotations toåringer.Hans første årgang her i Norge er ikke stor, det er bare åtte toåringer etter han.Alle av kommene etter Rotation er veldig snille og greie hester på alle måter, og ikke minst så er de veldig rettstilte. 
De som var ute på mandag var Keiba Express og Getcashfast og de kom i mål på tidene 27,1 og 27,9, og de så veldig fine ut begge to.Dette synes vi lover bra for fremtiden.
02.aug
Oppdatert "hingstvalg 09"

Jarlsberg 01.05.09: Årets første mønstringsløp og den første fra vår A-årgang Mr. Renati B.R. e. Supergill u. Delphi Silvio var ute og prøvde seg. Det gikk veldig bra, han hadde en galopp underveis og kom i mål på km.tiden 30,2 v.

Leangen 08.06.09: Searay e. Running Sea u. Lady Beautiful ble nr. 2 på km.tiden 15,7 etter nesten to års løpsopphold (han hadde bare to godkjente løp fra før!).

Leangen 29.06.09: Denne løpsdagen startet med to fra vårt oppdrett som var ute i mønstringsløp. Det var Sharf B.R. e. Goetmals Wood u. Neshe og Tabu B.R. e. Tagliabue u. Victory Champagne. Begge to gikk veldig fint og kom i mål på km.tiden 29,3 v. De så veldig fine ut begge to.
Briefing e. Brief Encounter u. Dana Pay ble nr. 6 på km.tiden 19,3 v.
Cherry Delight fikk en fin 3. plass på km.tiden 15,9 v etter 3 års løpspause. Veldig morsomt for Anne sin kjæledegge.

Leangen 06.07.09:  Denne løpsdagen var det hele 7 hester til start som vi enten er oppdretter av eller har leid bort.
Det startet med gamle Galant Borg som ble nr. 4 på km.tiden 15,5 a.
Flybyjet e. Coctail Jet u. Lady Beautiful ble nr. 5 på km.tiden 15,7 a, etter å ha kostet på seg en galopp på oppløpet.
Cherry Delight var knepent slått til 2. plass på km.tiden 15,6 a.
Også var det Searay da e. Running Sea u. Lady Beautiful  som var fullstendig overlegen til seier i sitt løp på km.tiden 16,3 a. Store gratulasjoner til familien Jessen.

Alfalfa var også tilbake i løpsbanen etter halsoperasjon og han spurtet veldig bra fra jumboplass og ble nr. 3 på km.tiden 17,6 a.
Silver Tap var også tilbake etter pause og ble nr. 5 på km.tiden 17,3 a.

Biri 17.07.09: Anne hadde tatt turen til Biri med Cherry Delight. Han galopperte dessverre fra start men gikk veldig bra etterpå og ble nr. 6 på km.tiden 14,7 a.

Sharapova har også vært i ilden to ganger i svensk rikstoto bronsedivisjonen.
Årjang 11.07.09: I et forferdelig ufyselig regnvær ble hun nr. 3 på km.tiden 16,9 a.
Axevalla 18.07.09: Denne gangen var været bedre og hun ble også denne gangen nr. 3 på km.tiden 13,2a.

09.juni
Nye bilder på sidene hopper09 og hingster 09
28.mai
Nye bilder på sidene hopper09 og hingster 09
22.mai
Onsdag debuterte Federer, Sharapovas ett år yngre bror på Bjerke. Det kunne ikke gått bedre, Federer vant lett på18,8, etter 16,5 siste tusen og 12,5 siste fem hundre.
Dette lover veldig godt for fremtiden til denne hesten. Det så litt mørkt ut en stund, han hadde buesene på en fremfot. Vi valgte å sende ham til Stall Goop for trening i vannmaskin, og det gjorde underverker.
Han stod der i ca. et halvt år, med ble tatt til Norge igjen i februar p.g.a.det høye straffegrunnlaget i Sverige (600.000). Da satte vi han i trening til Rune Haugen/Kristian  Malmin.  Tusen takk både til Stall Goop og Haugen/Malmin for arbeidet dere har gjort med Federer.  Vi gleder oss til fortsettelsen :-)

Federer
19.mai
Lørdag 16.04 klokka 23.00 kom rosinen i pølsa. Da fikk vi et stort og velskapt hoppeføll etter Fiery Chip og Donato Hanover. Den stolte mor er Fiery Chip: rek.10.7 etter Pine Chip som fra før har følgende avkom: Mccarron 12.7 på 800m bane Caress The Senses 10.7
Både mor og barn har det bare bra :-)
18.mai
Sharapova gjorde i helgen comeback etter tre og en halv måneds løpspause på Bjerke på selveste Grand Prix dagen - og hvilket comeback hun gjorde :-) I Megaflis hoppeløp hvor den ypperste eliten av 4 og 5 års hopper var samlet, sprintet hun 13.0 og ble nummer 3. Hun ble bare slått av Bobtail og Lie Detector som har flere millioner på konto og som tilhører årgangseliten i Sverige. Dette lover godt for resten av sessongen, og vi gleder oss til å se henne utover sommeren.
Sender herved en hilsen til stall Goop - takk så mye for det fine arbeidet dere gjør med Sharapova!

Sharapova
13.mai
Årets "føllsessong" er godt i gang - så langt har Armbro Regan født et hoppeføll etter Andover HAll - Glamor Hoff et hoppeføll etter Rotation, Armbro Barefoot har hoppeføll etter Juliano Star, Eli Girl en hingst etter Rotation, og Fiery Chip et hoppeføll etter Donato Hanover - flere på vei :-)

Glamor Hoff med hoppeføll etter Rotation
22.mars

Armbro Dave vant på Forus 21/3 første avd V75 på km tiden 1.16,1 på 2570 volte. Vi takker Kristian for perfekt kusking og Anette for kjempeflott stell og omsorg. Kjempemorsomt både for oss som eiere og for  

 Kristian og Anette som har han i trening.


(© Foto Anders Kongsrud)
Armbro Dave, Anette og Kristian fra seremoniplass på Forus
11.feb
Galant Borg tok i går sin andre strake seier i årets tredje start.Han har i år fått en ny vår(eller skal vi si vinter).Hvem hadde vel trodd at han skulle vinne en sprint med dårlig tempo underveis,men han vant jo faktisk klart.Jubelen blant de stallansatte kunne vel ingen unngå å legge merke til da Galant gikk i mål og Edvart gliste bredt han også.Han kjører bra den karen :-) Veldig morsomt for oss som eiere, Anne som oppasser og Edvart som har stått for kuskingen siden hesten kom til Trøndelag.Vi må også ta med at Vicky Silvio etter vår avlshoppe Delphi Silvio i går vant sitt løp på Halmstad.Hun har nå 3 seire på 6 starter
30.jan
UTROLIGE SHARAPOVA. Sharapova tok sin 6 strake seier på Solvalla 28/1 da hun vant Golden Weddings lopp. Det var hennes 10. seier i hennes 16. start.Sharapova er heldig som har en så god kusk(Bjørn Goop) som gir henne så fine løp hver gang.Nevnes må også oppasser Jessica som legger ned flere timers arbeide på henne hver dag.Vil takke Stall Goop for for hyggelig velkomst da vi var på besøk i forbindelse med Sharapovas Solvallastart.
De gamle er eldst:GALANT BORG tok i dag en sterk seier etter å ha ligget sist mesteparten av løpet.Tok sats 700 igjen via tredje og fjerdespor og vant sikkert.Galant har nå blitt ti år og han har vært hos oss i fem år. Anne har hatt ham som passhest de siste fire årene og har gjort en formidabel jobb med ham(spesiell som han er).Dette var en veldig morsom seier,den var høyst uventet og Anne felte noen seierstårer for sin øyenstein.

Anne og Galant Borg

En fornøyd kusk Edvard Kristiansen og Galant Borg :-)
18.jan
Armbro Dave ble nr.2 på Leangen18/1 v75`s siste avd. som var et løp på 2600meter  etter å ha avsluttet siste 1500m i døden -(meget sterkt) Dave har aldri hvert så rytmisk og fin ,og vil  takke Anette den flotte jobben hun har gjort med ham.Takker samtidlig Rune og Kristian
08.jan.
SHARAPOVA hadde sin første start etter 2,5 måneders pause,noe som resulterte i en ny seier - hennes 5. strake! Det vil si stolpe i programmet :-) Takker Olle, Bjørn og Jessica for de flotte resultatene Sharapova har oppnådd.

(© Foto: Tommy Andersson)
SHARAPOVA vinner på Solvalla
05.jan
Armbro Dave vant en sterk seier på Biri fredag 2.januar, tross 3.spor siste 1000 meter! Takk til trener Rune Haugen, Kristian Malmin og Anette Midtlyng for den flotte jobben dere har gjort :-)